Jane Horney (1918-1945) - Ældre avisudkip. Dines Bogø .Webmaster: Dines Bogø

Jane Horney: Generelt


Journalisten Curt Falkenstam skriver 1981 i en bog om Jane Horney, at hun var kurér i 1943-1944 mellem antinazistiske kredse og russerne.


Tv: En af de første artikler i en dansk avis er fra Nationaltidende 27. juli 1945. Th: Aftonbladet skriver i januar 1957 om politigeneral Günther Panckes version af sagen. Man skriver også, at kaptajn Otto Mayr-Arnold var hendes kontaktmand.


Professor, dr.phil. Henning Fenger, ex medlem af Holger Danske, fortæller i sommeren 1983, hvem der skød Jane Horney. Det blev han i gl. modstandskredse ikke populær af.


Tv: Rigsarkivar Vagn Dybdahl "fandt" dette i sit arkiv? Midt: Omtale i Billed Bladet efter, at Sven Geisler i 1948 havde været anholdt i Sverige for mordet.Th: Fotoudsnit fra 1944. Jane Horney på vej fra møde sammen med to agenter.  Lampen i baggrunden ligner de lamper, som findes i Tivolis hovedallé, men foto kan ikke være taget i Tivoli, da lamperne først blev genopsat tidligst i 1946. Mere om Efterlysning.


Afdøde modstandsmand dr. Hans Keiser-Nielsen "Doc", brugte al sin fritid i de seneste år på "Sagen Jane Horney". Her er han fotograferet sommeren 1992 i Dragør hos Dines Bogø.

"Doc" var på besøg for at lave research. En lokal fisker i Dragør Havn gav "Doc" et godt og korrekt tip om, hvad "præsten" skipper Edvard Lyse foretog sig den 21. januar 1945.